Groepstraining

Kinderen leren het meest van ontwikkelingsgelijken. We geven dan ook regelmatig groepstrainingen op onze praktijk in Brunssum voor hoogbegaafde en/of hooggevoelige kinderen uit de provincie Limburg.

Het doel van deze groepen is om samen te zijn met kinderen die raakvlakken hebben. Voor hoogbegaafde kinderen is het soms moeilijk om andere hoogbegaafde kinderen tegen te komen, omdat ze tot een groep van 2 á 3 % van de bevolking horen. Het kan daarom een verademing zijn om eens te praten met iemand die net zo snel of op dezelfde manier nadenkt als dat je zelf doet.

Ongeveer 20% van de mensen is hoogsensitief, ook deze groep is dus in de minderheid waardoor de omgeving niet altijd begrijpt hoe het is om ‘alles’ te horen, zien of voelen.

 

We hebben een groep Be Wise voor hoogbegaafde kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan en een Senz training speciaal voor hoogsensitieve (en mogelijk hoogbegaafde) kinderen. Daarnaast hebben SPRONG(sge)WIJS, een groep voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Ook hebben we 2 externe plusklassen voor hoogbegaafde leerlingen. 

 

Ontmoeting

Naast trainingen hebben we voor ouders en peuters nog de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Voor de peuters is er 1 keer per maand een ontmoetingsochtend. Voor ouders organiseren we vaker ouderavonden met een bepaald thema waar ook de mogelijkheid voor ouders is om met elkaar in contact te komen en ideeën en ervaringen uit te wisselen.