Ouderavond

Ouders van een hoogbegaafd kind hebben het niet altijd makkelijk met het opvoeden van hun kind(eren). Hoogbegaafde kinderen stellen veel vragen, zijn minder gevoelig voor autoriteit en hebben een ongekende nieuwsgierigheid. Dit zijn allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat u als ouder(s) soms met de handen in het haar zit. Het kan fijn zijn om ervaringen met andere ouders van hoogbegaafde kinderen uit te wisselen. U voelt zich dan misschien minder alleen of ‘raar’ omdat uw kind bijvoorbeeld het woordje ‘nee’ niet zomaar accepteert terwijl uw omgeving zegt dat u niet zoveel moet uitleggen of gewoon streng moet zijn.

 

We organiseren een aantal keren per jaar ouderavonden. Op deze avonden geven we eerst een korte uitleg over een bepaald thema zoals: leren om te leren, het stimuleren van een slimme peuter/kleuter of sociale contacten. Hierna is er ruimte voor u als ouder(s) om ervaringen uit te wisselen en elkaar vragen te stellen of tips te geven.

 

De avonden zijn van 19.30u tot 21.00u op onze praktijk in Brunssum. Kosten zijn €10,- p.p. of €15,- per koppel.

Deze avonden geven ruimte aan maximaal 16 deelnemers.


U kunt zich voor een ouderavond inschrijven via ons contactformulier of door ons een mail te sturen. De datum van de eerstvolgende avond vindt u onder nieuw(s).

Hoogbegaafd?

Wilt u een indicatie of uw zoon en/of dochter hoogbegaafd is? Wij hebben een test ontwikkeld waarmee u hier snel inzicht in krijgt.

Wist u dat?!

De ouderavond bedoeld is voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen.

Ouders die je écht begrijpen!