Senz training

De Senz training is een training voor hoogsensitieve kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Er is een trainingsgroep voor de jongere en een voor oudere kinderen. Binnen de training leren we de kinderen met hun grote gevoeligheid omgaan en wordt hun psychosociale weerbaarheid vergroot.

Kinderen die gevoelig zijn voor de prikkels uit hun omgeving worden hierdoor soms overspoeld en raken overprikkeld. Dit kan zich op verschillende manieren uiten zoals: niet goed kunnen slapen, niet in een drukke ruimte of op een feestje willen zijn, ontwikkelen van angsten en snel emotioneel reageren door te gaan huilen of te ‘ontploffen’.

Wist u dat?

Wij ook op locatie Senz trainingen geven.
Voor meer informatie: neem contact met ons op!

De Senz training:

Psychosociale weerbaarheidstraining van 10 kinderbijeenkomsten en 2 ouderbijeenkomsten.
Voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Aan de kindertraining is een oudercursus van twee bijeenkomsten gekoppeld. Op deze manier kunnen we u als ouder(s) vertellen wat er in de kindertraining gebeurt en u meer informatie geven over hoogsensitiviteit. We geven u in deze bijeenkomsten tips en handvatten om uw kind thuis verder te ondersteunen.

 

Binnen de training wordt gewerkt met lichaamsgerichte oefeningen, spel, fantasieoefeningen en focussen. Op deze manier wordt de weerbaarheid van de kinderen vergroot en hen geleerd om te gaan met de hoeveelheid prikkels die ze ervaren. Door met andere kinderen ervaringen uit te wisselen en elkaar tips en ideeën te geven leren kinderen niet alleen nieuw gedrag maar ervaren ze ook dat ze niet alleen zijn. Gevoelige kinderen merken vaak dat ze anders zijn en voelen zich hierdoor soms vreemd en onzeker. Door de (h)erkenning bij anderen gaan ze ervaren dat hun gevoeligheid ook een kracht kan zijn en leren ze deze op een positieve manier in te zetten.

 

De groepstraining voor hooggevoelige kinderen bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1½ uur. De bijeenkomsten van de oudercursus zullen ook 1½ duren.

Enkele weken na beëindiging van de Senz training volgt nog 1 terugkombijeenkomst van 1 uur voor de kinderen om ervaringen uit te wisselen en eventueel oefeningen te herhalen.

 

We geven deze groepstraining voor hooggevoelige kinderen op onze praktijk aan huis in Brunssum.